Családi ebédre indultunk Mátrafüredre, a Fekete Rigó étterembe. Nagyobb reggeli nélkül keltünk útra, hogy ne teli hassal, hanem egy kicsit éhesen érkezzünk. A desszertről mégis lemondtunk.

Az étterem gyönyörű kertben található a Mátra lábánál, családias környezetben. A kertben gyerekek szaladgáltak, labdáztak, míg szüleik falatoztak. Az unokahúgom is a zöld fűben mászott, és a nagy diófáról lehullott diókkal játszott.
Az étterem belülről is hangulatos, szépen felújított. A női toalettben pelenkázó is található, ami jól jöhet a messziről kisbabával vagy kisgyermekkel érkezett turistának.
A környezet és a társaság így megalapozta az ebéd hangulatát. Kikértük az ételeket. Az étlapról igen nehéz volt választani a nagy kínálat miatt. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én belezavarodom egy idő után, ha túl sok minden van az étlapon, és nekem ez nem is mindig jó jel. Így maradtam a napi ajánlatnál, gondoltam, az biztosan friss étel lesz, friss alapanyagból. Én a hízott libamájat néztem ki magamnak vajas burgonyával és édes káposztasalátával. A férjem kacsacombot kért hasábbal és káposztával.
11650626_10205580121407871_1022857781_n
A libamájban jókorát csalódtam. Egyrészt tele volt inakkal, így nem is lehetett mindet elfogyasztani. Másrészt a tányérom és a vajas burgonya tocsogott a zsírban. Kissé túl is sütötték a libamájérméket. A díszítés sem illett a tányérra, klasszikus salátamix volt. Talán sült hagymakarikákkal és gyümölcskompóttal érdemesebb lenne ezt az ételt díszíteni vagy köríteni, sokkal jobban passzolna az ételhez, és semmivel nem lenne ez az étteremnek nagyobb költség.
A férjem, a hasábokat leszámítva, elégedett volt az ételével. A krumpli, ahogy ő fogalmazott, gumi állagú volt. Talán az étteremben is tudják, hogy ha friss burgonyát használnak a hasábokhoz, amit én igen nagyra értékelek, akkor ahhoz, hogy ropogós legyen, kétszer kell kisütni.
Azok után, amit kaptunk, nem is kívántam desszertet, pedig még tudtam volna enni. Úgy döntöttem, nem kísérletezek tovább, inkább otthon készítek valami egészséges és finom desszertet.
Az étteremben a kiszolgálás barátságos volt. Az ételek gyorsan érkeztek.
Mennék-e újra? Ha arra járunk, beülünk a diófa alá egy kávéra, de előtte jól megebédelünk édesanyámnál vagy nálam!