Ingredients
- 4 db tojás
- 250 g barnacukor vagy nádcukor, vagy xylitol
- 200 ml főzőolaj
- 190 gr búzafinomliszt teljes kiőrlésű
- 190 g dió
- 1 cs sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 400 g sárgarépa megtisztítva, lereszelve
- 1 csipet só
- 50 g étcsokoládé
- 1 (bio) citrom héja vagy narancs héja
- 1 mokkáskanál vaníliapor
- 200 gr natúr krémsajt mascarpone, vagy Philadelphia
- 1 ek porcukor xylitol
- fél citrom reszelt héja
- marcipán ízlés szerint - csak a kreativitás szab határt:)
- Preparation: 2 h
- Ready in: 3 h 59 min
Instructions
- A tojást a cukorral és az olajjal kikeverjük. A diót összetörjük vagy ledaráljuk. A répát megtisztítjuk, és lereszeljük nagyobb lyukú sajtreszelőn. Először a diót és a sárgarépát, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a vaníliát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a csokit is a tésztához adjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába önjük, és légkeveréses fokozaton 60 perc alatt 160 °C -on , hagyományos sütőben pedig 90 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a répatorta, addig elkészítjük a krémet. A hozzávalókat habosra keverjük. Ha kihűlt a torta, akkor kettévágjuk, és a közepét megkenjük krémmel. Ha nem szeretnénk kettévágni, akkor a sajtkrémmel be is vonhatjuk a tetejét.
- Én ezúttal marcipánnal dekoráltam a tetejét, nagyon finom lett.
Hozzászólások