Ingredients

  • 4 db tojás
  • 250 g barnacukor vagy nádcukor, vagy xylitol
  • 200 ml főzőolaj
  • 190 gr búzafinomliszt teljes kiőrlésű
  • 190 g dió
  • 1 cs sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 400 g sárgarépa megtisztítva, lereszelve
  • 1 csipet
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 (bio) citrom héja vagy narancs héja
  • 1 mokkáskanál vaníliapor
  • 200 gr natúr krémsajt mascarpone, vagy Philadelphia
  • 1 ek porcukor xylitol
  • fél citrom reszelt héja
  • marcipán ízlés szerint - csak a kreativitás szab határt:)
  • Preparation: 2 h
  • Ready in: 3 h 59 min

Instructions

  1. A tojást a cukorral és az olajjal kikeverjük. A diót összetörjük vagy ledaráljuk. A répát megtisztítjuk, és lereszeljük nagyobb lyukú sajtreszelőn. Először a diót és a sárgarépát, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a vaníliát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a csokit is a tésztához adjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába önjük, és légkeveréses fokozaton 60 perc alatt 160 °C -on , hagyományos sütőben pedig 90 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül a répatorta, addig elkészítjük a krémet. A hozzávalókat habosra keverjük. Ha kihűlt a torta, akkor kettévágjuk, és a közepét megkenjük krémmel. Ha nem szeretnénk kettévágni, akkor a sajtkrémmel be is vonhatjuk a tetejét.
  3. Én ezúttal marcipánnal dekoráltam a tetejét, nagyon finom lett.