CookingMania

Adri egészséges konyhája

Zöldspárga-krémleves zöldfűszeres házi croutonnal

- Nincs komment -

Amikor a spárgának szezonja van, mindegy, hogy zöld vagy fehér, nálunk mind a kettő terítékre kerül levesként vagy köretként. A spárga nagyon egészséges zöldség, kiváló méregtelenítő magas káliumtartalma miatt, az ugyanis vízhajtó hatású. Továbbá tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, béta-karotint, folsavat és C-, B1-, B2-, B6-vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Úgyhogy, mindenkit csak biztatni tudok, hogy készítsen spárgás ételeket. Az alábbi egyszerű és színes leves akár főétel is lehet vacsorára.

Kategória:

Rakott kel – egy kicsit másképp

- Nincs komment -
rakott kelcuisine:

Odavagyok a kelkáposztáért. Kiváló kalcium- és A-vitamin-forrás, ezen kívül magas a B-vitamin tartalma is. Minél sötétebb a levele, az íze annál intenzívebb, és klorofiltartalma is annál magasabb, ami nem más az „elbújtatott” napenergia és életerő. A kelkáposzta egész évben beszerezhető, és igazán sokféle étel készíthető belőle.
Most egy egyszerű rakott kelt ajánlok, ami nem csak színes és mutatós étel, de az íze is lenyűgöző.

Kategória:

Téli lencseleves – nem csak szilveszterre

- Nincs komment -

Ez a lencseleves kiváló egytálétel lehet a karácsony után, egyebek mellett jótékony béltisztító hatása miatt. Ha a szervezet megtisztítására fókuszálunk, akkor a húsokat hagyjuk el a főzésnél. A lencsének sok fajtája van, létezik például a beluga lencse, ami apró és sötét színű, a puy lencse, ami szintén apróbb, de több színben kapható. Én a levest most karácsony lévén gourment hegyi lencséből készítettem, ez is finom apró szemű lencse. Ez a leves természetesen kiváló szilveszter éjjelére is. Én biztosan akkor is megfőzöm majd, mert lencse nélkül nem térnék elsején nyugovóra.

Kategória:

Libamáj zsírjában

- Nincs komment -

Ahogy annak idején édesapám, én is készítek minden karácsonykor libamájat. Gyermekkoromban mindig csak karácsonykor ettünk libamájat, ám ha étteremben járok, szívesen fogyasztom ezt a finomságot.
A libamájhoz legalább ugyanannyi hájat is vegyünk, hogy egy igazán laktató, többfogásos ételt tudjunk készíteni, ha már azt a drága alapanyagot megvásároltuk. Érdemes úgy eljárni, ahogy én tettem.
Ezt az ételt akár szentesete előtti napon is elkészíthetjük, így már alig marad dolgunk vele fogyasztás előtt.

Kategória:

Céklakrémleves

- Céklakrémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva -

A cékla csodás színű, értékes és egészséges téli zöldség. Az ünnepek alatt ez a céklakrémleves egy könnyű előételként szolgálhat.

Kategória:

Karfiolos pizzakenyér

- Nincs komment -

Készen álltok arra, hogy könnyedén elkészítsünk egy gluténmentes, kalóriaszegény, tápanyagban gazdag ételt? Mert ez egy olyan „pizza” lesz, aminek pizza íze van, karfiolból készült liszt hozzáadása nélkül.

Fontos, hogy a karfiolt soha ne főzzük túl. Gyermekoromból csak túlfőzött karfiolra emlékszem, ám én ezzel leszámoltam. A karfiol kiváló antioxidáns és magas a C-vitamin tartalma. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is ismert, emellett támogatja az emésztőrendszert.

Kategória:

Karfiolos sült rizs – rizs nélkül

- Nincs komment -

A karfiolos rizs ötletét Zétől vettem, aztán elkezdtem bújni a netet különböző karfiolos rizs receptekért. Így állítottam össze a saját verziómat, kissé ázsiai beütéssel.

Kategória:
Oldalak:12»