CookingMania

Adri egészséges konyhája

Petrezselyem-krémleves házi fokhagymás croutonnal

- Nincs komment -
petrezselyem krémleves

Új fehérrépát vásároltam, ami tele volt petrezselyemlevéllel. Ez adta az ötletet, hogy krémlevest főzzek belőle. A petrezselyem karakteres frissességét jól tompítja a tejszín és a vaj. A levessel jól harmonizál a fokhagymás, roppanós crouton.

Kategória:

Spenótos palacsinta zöldfűszeres túróval töltve

- Nincs komment -
spenótos palacsinta

Ez a palacsinta egy valódi színorgia a tányéron. Az íze pedig mindezt csak tovább fokozza. Minden tökéletesen harmonizál. Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik nem szeretik a spenótot, vagy nehezen szánják rá magukat az elkészítésére. Ez a spenótos palacsinta nagyon finom, a túró és a fokhagyma pedig igen jól kiegészíti a spenótot.

Kategória:

Gulyásleves szürkemarhából

- Nincs komment -
gulyásleves

A gulyáslevest megfőzhetjük odakint a szabadban, de ha erre nincs lehetőségünk, bátran elkészíthetjük lábasban is, így is nagyon ízes lesz a leves. A nokedlivel rendkívül tartalmas és laktató fogás lesz. Ha tehetjük, főzzünk a szabadban, húsvétkor kiváló tevékenység lehet a közös gulyásfőzés.

Kategória:

Kelkáposzta-főzelék fasírttal

- Nincs komment -
kelkáposzta-főzelékcuisine:

A kelkáposzta-főzelék nem volt gyermekkorom kedvence, de mára annyira megszerettem, hogy igen sokszor elkészítem. A német származású férjem nem szereti a magyar főzelékeket, így neki úgy „adom el”, hogy ez egy sűrűbb leves. Ennek a főzeléknek az a különlegessége, hogy a saját „zöldjével” sűrítem.

Kategória:

Részeges csirke házi hasábbal és grillezett zöldségekkel

- Nincs komment -
sult csirke

Egy finom vasárnapi ebéd része is lehet ez a kiváló ételkombináció. Tanyasi csirkével dolgoztam, ami a hús ízén jól érződik. A burgonyát egy speciális hasábszeletelővel vágtam fel egyforma méretre. A grillzöldségek serpenyőben készítéséhez jó tanács: ne sózzunk előre, csak mikor már készen van az étel. Ugyanis ha sózzuk a zöldséget, akkor levet ereszt, és csak megfőzzük. A csirkét egy speciális „csirkesütő” kerámiára állítottam fel, így mindenhol egyformán ropogós lett a bőre.

Kategória:

Hash brown – felturbózva

- Nincs komment -
hash browncuisine:

A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák.
Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem.
Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.

Kategória:

Feketekagyló fehérborban

- Nincs komment -
feketekagylocuisine:  / 

Mifelénk a feketekagyló ritka, mint a fehér holló. Éppen ezért nálunk sem kerül minden nap az asztalra. Ám, ha úgymond szembe jön velünk, és friss, akkor egy romantikus fehérboros vacsora kerekedik ki belőle. Így volt ez nemrég is, a kagylót saját receptem alapján készítettük el a férjemmel. Húsz perc alatt varázslatos mediterrán vacsorát főztünk, amit bátran ajánlok akár a közelgő Valentin-napra is. Úgy tartják, a kagyló afrodiziákum… (Az étel bagett nélkül gluténmentes)

Kategória:
Oldalak:123456»