Kellemes meglepetést okozott a pilisszentiváni Csali csárda. Ha valaki szép környezetben szeretne egy jót enni, annak csak ajánlani tudom.

Német vendégeink az egyik nap úgy döntöttek, meghívnak minket vacsorázni. A helyet a férjem választotta, mert ő már próbálta a Csali csárdát.
Őszintén bevallom, amikor az étterembe beléptünk, sok jóra nem számítottam. A belső éttermi rész üres volt, nem volt vendég. Ahol vacsoraidőben nincs egyetlen vendég sem, az a hely nekem mindig gyanús. Kissé szkeptikusan haladtam az asztalunk felé a nagyon tágas, sok vendég befogadására alkalmas, magyaros csárdában. Ám, ahogy kiértünk a tágas teraszra, elragadó látvány fogadott. A tóparti terasz a nádas szélén feküdt, az asztaloknál pedig vendégek falatozták vacsorájukat. Elszállt minden kétségem, kíváncsian ültem le az asztalunkhoz.
A pincér nagyon udvarias volt, amint észrevette, hogy németek vannak a társaságunkban, azonnal anyanyelvükön szólt a vendégeimhez. A kiszolgálás mindvégig egyszerű, gyors és hatékony volt.
Mindenki más ételt rendelt. Én egy konyakos meggylevessel kezdtem, ami remek volt. Otthon nem szoktam túl gyakran gyümölcslevest készíteni, mivel a férjem nem szereti. Így ha étteremben nyáron tehetem, eszem egyszer-egyszer. Jó választás volt. Nem volt émelyítően édes, nem volt benne tejszínhab, ami tovább nehezítette volna. Selymes volt.
Második fogásnak frissensültet kértem, borjú bécsit burgonyapürével, miután megtudtam, hogy a püré saját készítésű. Megint jó döntést hoztam. A borjú bécsi kellemesen ropogós panírban került, tökéletes vastagságú husival. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert az éttermekben szereti túlklopfolni a borjúhúst, hogy kevesebből nagyobbat csináljanak… A burgonyapüré is hozta, amit elvártam, finom volt. A fejes saláta is kiváló volt, friss salátából készült, hagyományos dresszinggel. Desszertnek házi fagyit ettem, vaníliát és csokit. Igaz, vizes volt, de hűtött a nagy melegben.
Az asztalunktól mindenki elégedetten és jóllakottan állt fel. A pilisszentiváni Csali csárdába bármikor szívesen betérünk majd. A tó környéke gyönyörű, amiről a vacsora után meg is győződtünk. Épp elkaptuk a naplementét, ami olyan élményt nyújtott, mintha elugrottunk volna nyaralni pár órára.
Szép este volt.