Olykor érdemes beiktatni egy-egy méregtelenítő ételt glutén, cukor és laktóz nélkül. A cukkini kellemes, kalóriaszegény nyári zöldség, 100 gramm zöldségben mindössze 17 kalória van. A cukkini jól kombinálható bazsalikommal, zsemlemorzsa és parmezán keverékével, vajjal, korianderrel, sajttal, kaporral, fokhagymával, citrommal, majorannaval, gombával, petrezselyemmel, oreganoval, fenyőmaggal vagy lazaccal.  A cukkininek magas a káliumtartalma. Jó antioxidáns forrás és C-vitamin- tartalma is jelentős.

Garnélarák cukkinispagettivel

A cukkini kellemes, kalóriaszegény nyári zöldség. A cukkininek magas a káliumtartalma. Jó antioxidáns-forrás és C-vitamintartalma is jelentős.

Videórecept:

Ingredients

  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 kg garnélarák
  • 1 ek áttört fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt chili
  • 1/4 cs fehérbor
  • 2 nagyobb cukkíni vékonyra csíkozva - én zöldséghámozóval készítem, de használhatunk mandolint is
  • 1 marék aprított petrezselyem
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • For: 4 személyre
  • Preparation: 10 min
  • Cooking: 10 min
  • Ready in: 20 min

Instructions

  1. Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és beleteszünk 2 evőkanál olívaolajat, amit 1 percig melegítünk. Mehetnek bele a garnélák, kb. 3 perc alatt megsülnek rózsaszínre, félidőben dobjuk hozzá a fokhagymákat is. Együtt süssük tovább. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át és kiszedés után tegyük félre őket.
  2. Emeljük a hőt és adjuk hozzá a citromlevet és a fehérbor, hagyjuk, hogy ez a savas közeg feloldja a letapadt értékes pörzsanyagot. Forraljuk 2 percig! Ezután adjuk hozzá a cukkinispagettit, forgassuk át, és pároljuk 2 percig a szószban. Tegyük vissza a garnélákat és forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel díszítsük tálalásnál.

 

További cukkíni receptek