Olykor érdemes beiktatni egy-egy méregtelenítő ételt glutén, cukor és laktóz nélkül. A cukkini kellemes, kalóriaszegény nyári zöldség, 100 gramm zöldségben mindössze 17 kalória van. A cukkini jól kombinálható bazsalikommal, zsemlemorzsa és parmezán keverékével, vajjal, korianderrel, sajttal, kaporral, fokhagymával, citrommal, majorannaval, gombával, petrezselyemmel, oreganoval, fenyőmaggal vagy lazaccal. A cukkininek magas a káliumtartalma. Jó antioxidáns forrás és C-vitamin- tartalma is jelentős.
Garnélarák cukkinispagettivel
A cukkini kellemes, kalóriaszegény nyári zöldség. A cukkininek magas a káliumtartalma. Jó antioxidáns-forrás és C-vitamintartalma is jelentős.
Videórecept:
Ingredients
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 kg garnélarák
- 1 ek áttört fokhagyma
- 1/2 tk őrölt chili
- 1/4 cs fehérbor
- 2 nagyobb cukkíni vékonyra csíkozva - én zöldséghámozóval készítem, de használhatunk mandolint is
- 1 marék aprított petrezselyem
- 2 ek frissen facsart citromlé
- For: 4 személyre
- Preparation: 10 min
- Cooking: 10 min
- Ready in: 20 min
Instructions
- Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és beleteszünk 2 evőkanál olívaolajat, amit 1 percig melegítünk. Mehetnek bele a garnélák, kb. 3 perc alatt megsülnek rózsaszínre, félidőben dobjuk hozzá a fokhagymákat is. Együtt süssük tovább. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át és kiszedés után tegyük félre őket.
- Emeljük a hőt és adjuk hozzá a citromlevet és a fehérbor, hagyjuk, hogy ez a savas közeg feloldja a letapadt értékes pörzsanyagot. Forraljuk 2 percig! Ezután adjuk hozzá a cukkinispagettit, forgassuk át, és pároljuk 2 percig a szószban. Tegyük vissza a garnélákat és forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel díszítsük tálalásnál.
Hozzászólások