Imádom az avokádót, akár csak tengeri sóval és pirítóssal. Az étel, amit elkészítünk, egy csodás krémes tészta lesz. Tudjátok mi a legjobb benne? Úgy lesz krémes, hogy nem adunk hozzá se tejszínt, se vajat, vagyis a tészta nem csak finom, hanem egyben kalóriaszegény is.
És, hogy mitől lesz krémes? Az avokádótól, a citromlétől és az olívaolajtól.

Avokádós fusilli

Az étel, amit elkészítünk, egy csodás krémes tészta lesz. Tudjátok mi a legjobb benne? Úgy lesz krémes, hogy nem adunk hozzá se tejszínt, se vajat, vagyis a tészta nem csak finom, hanem egyben kalóriaszegény is.
És, hogy mitől lesz krémes? Az avokádótól, a citromlétől és az olívaolajtól.

Videórecept:

Ingredients

  • 250 g fussili vagy spagetti, teljes kiőrlésű
  • 2 db érett avokádó
  • 1/2 csésze friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/3 cs olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 cs vegyes koktélparadicsom
  • 1 marék friss görög bazsalikom
  • só, bors
  • For: 4 szenélyre
  • Preparation: 15 min
  • Ready in: 15 min

Instructions

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, addig az avokádót, a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlét robotgépben pépesítjük.
  3. A koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha lehet, több színűt használjunk). A megfőtt leszűrt tésztához keverjük az avokádókrémet. Friss, apróra vágott görög bazsalikommal és a félbe vágott koktélparadicsommal tálaljuk. Parmezán sajttal megszórhatjuk a tetejét.

 

Az avokádó szuperélelmiszer. A legtöbb avokádót a világon Mexikóban termesztik. Az aztékok és a maják afrodiziákumkén tartották számon. Magas a C-, B6- és K- vitamin tartalma, sok benne a kálium és a folsav. Utóbbi tulajdonsága miatt kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert védi és támogatja a fejlődő magzat idegrendszerét. Kalcium pedig kétszer annyi van benne, mint a banánban. Az avokádó a legtisztább zöldségek egyike, mivel a peszticid, vagyis a növényvédő szer nem tud áthatolni az avokádó erős héján.