CookingMania

Adri egészséges konyhája

Kategória / újragondolt ételek

Eperlekvár-variációk – cukor nélkül

A férjemmel már jó pár üveg eperlekvárt eltettünk az idén, természetesen mindegyik cukormentes. Készítettünk natúr eperlekvárt, darabosat és krémes állagút is. De van, amit bazsalikommal, gyömbérrel, vaníliával és citrommal, rebarbarával vagy cseresznyével ízesítettünk. Mindegyiket xylitollal édesítettük, és pektinnel zselésítettük. Élvezzétek a nyáron eltett napfényt, akár télen is, egészségesen!

Kategória:

Reform erdei ibolyadzsem

ibolyadzsem

Az ibolyadzsem ötletét Gizi adta egy süteményem kapcsán, így az ő receptje alapján készítettem, mégis egy picit másként. Egy reggeli kutyasétáltatás alkalmával a férjem szorgos közreműködésével szedtünk két tál (kb. 2 liternyi) ibolyavirágfejet. Ebből kb. 6 két és fél deciliteres üveget tudtam megtölteni dzsemmel. Nagy örömömre, a férjem kedvet kapott a kísérletezéshez, így végig segített nekem. Az ibolyadzsem igazi kuriózum, ami csodás ajándék lehet.

Kategória: