Zöldséges bolognai baconnel és fusillivel – durumtésztából.

Ingredients

  • 1 cukkíni
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 salottahagyma vagy egy nagy vöröshagyma
  • 5 szelet bacon
  • pár szál friss oregánó
  • pár szál friss zellerlevél
  • pár ág friss bazsalikom
  • só, bors chili
  • 8 db paradicsom
  • 250 g fuslilli vagy más száraztészta (durum)
  • némi parmezán a tálaláshoz
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 20 min
  • Cooking: 20 min
  • Ready in: 40 min

Instructions

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a cukkinit és a répát lereszeljük. A bacont apró csíkokra vágjuk és megpirítjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát a bacon szalonnához adjuk, és szintén megpirítjuk.
  3. . Jöhetnek hozzá a zöldségek. Tovább pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Kb. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomokat, melyeknek a héját eltávolítjuk. A legegyszerűbb, ha a paradicsomot fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk, és ezután húzzuk le a héját.
  4. A paradicsommal kb. 20 perc alatt készre főzzük fedő alatt. A végén adjuk hozzá a zöldfűszereket, melyekkel még rottyantunk rajta egyet. Mindeközben a tésztát is kifőzzük, az előírt idő szerint, sós vízben. Tálaláskor megszórjuk parmesannal.