- course: Főétel
Ingredients
- 500 g gomba
- 500 g borsó
- 2 nagyobb db paprika
- 2 nagyobb db paradicsom
- 1 db enyhén csípős paprika
- 1 nagy fej hagyma
- ghee
- só, bors, pirospaprika
- 400 gr liszt teljes kiőrlésű, gluténmentes is jó
- 2 db tojás
- For: 4 személy
- Preparation: 45 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- A zöldségeket megtisztítom és összeaprítom a lecsóhoz.
- A hagymát megpirítom az olajon, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, majd kicsit főzöm, sózom, borsozom. Jöhet is rá a gomba és a borsó. Vizet nemigen kell hozzáadni, mert elég levet ereszt. Tovább ízesítjük sóval, borssal. Ha már vizet engedett, mehet bele a pirospaprika is.
- Tovább főzzük, kb. 30 perc alatt elkészül.
- Míg fő a lecsó, addig elkészítjük a galuskát is. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a sót és kevés vizet is, hogy el tudjuk keverni a galuska tésztáját.
- Tegyünk fel vizet forrni egy nagy lábosban! Ha felforrt, sózzuk, és galuskaszaggatóval (vagy fakanállal) kiszaggatjuk a tésztát. Ha a víz felszínére jönnek a galuskák, egy-két percig még főzzük, utána leszűrhetjük. Én a galuska elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet használtam.
Hozzászólások