Ingredients

  • 500 g gomba
  • 500 g borsó
  • 2 nagyobb db paprika
  • 2 nagyobb db paradicsom
  • 1 db enyhén csípős paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • ghee
  • só, bors, pirospaprika
  • 400 gr liszt teljes kiőrlésű, gluténmentes is jó
  • 2 db tojás
  • For: 4 személy
  • Preparation: 45 min
  • Ready in: 45 min

Instructions

  1. A zöldségeket megtisztítom és összeaprítom a lecsóhoz.
  2. A hagymát megpirítom az olajon, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, majd kicsit főzöm, sózom, borsozom. Jöhet is rá a gomba és a borsó. Vizet nemigen kell hozzáadni, mert elég levet ereszt. Tovább ízesítjük sóval, borssal. Ha már vizet engedett, mehet bele a pirospaprika is.
  3. Tovább főzzük, kb. 30 perc alatt elkészül.
  4. Míg fő a lecsó, addig elkészítjük a galuskát is. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a sót és kevés vizet is, hogy el tudjuk keverni a galuska tésztáját.
  5. Tegyünk fel vizet forrni egy nagy lábosban! Ha felforrt, sózzuk, és galuskaszaggatóval (vagy fakanállal) kiszaggatjuk a tésztát. Ha a víz felszínére jönnek a galuskák, egy-két percig még főzzük, utána leszűrhetjük. Én a galuska elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet használtam.