Zöldséges bolognai baconnel és fusillivel - durumtésztából.


Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre




Elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a cukkinit és a répát lereszeljük. A bacont apró csíkokra vágjuk és megpirítjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát a bacon szalonnához adjuk, és szintén megpirítjuk.
  3. . Jöhetnek hozzá a zöldségek. Tovább pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Kb. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomokat, melyeknek a héját eltávolítjuk. A legegyszerűbb, ha a paradicsomot fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk, és ezután húzzuk le a héját.
  4. A paradicsommal kb. 20 perc alatt készre főzzük fedő alatt. A végén adjuk hozzá a zöldfűszereket, melyekkel még rottyantunk rajta egyet. Mindeközben a tésztát is kifőzzük, az előírt idő szerint, sós vízben. Tálaláskor megszórjuk parmesannal.