Ez egy egészséges és nagyon kellemes ízű étel. A roppanós házi crouton és a zellerchips különösen jól illik a krémleveshez. Ez az étel tökéletes példa arra, hogy a szerecsendió kiválóan harmonizál a zellergyökérrel.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A zellerchipshez a zeller egy harmadát felvágjuk vékony hasábokra. Sütőpapírra helyezzük, és 190 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre, amíg aranybarnára sül. Csak akkor sózzuk meg, ha már megsült. A leves betétjeként kínáljuk majd.
  2. Amíg sül a chips, a levest is elkészítjük. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a gheen. Hozzáadjuk a zellergyökeret és a burgonyát, kissé karamellizáljuk. Egyelőre még nem fűszerezzük. A zellert és a burgonyát felöntjük kb. egy liter vízzel, és puhára főzzük már a fűszerekkel: sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval. Ha a burgonya puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel selymesre turmixszoljuk.
  3. A croutonhoz a kiflit apróra felkockázzuk. Kevés gheen megpirítjuk. Ezt is a leves mellé kínáljuk betétként.