Télen szinte megunhatatlanok a levesek. Most egy olyan vörösbab-levest ajánlok, ami a hidegben nem csak átmelegít, hanem egészségesen is tart. Kolbász nélkül is elkészíthető, én az íze miatt szeretem belefőni a téli levesekbe.


Hozzávalók

Elegendő: 6 személyre




Elkészítés

  1. A babot vízbe áztatjuk 4-5 órán keresztül.
  2. A füstölt szalonna zsírját kisütjük. Majd a hagymát rádobjuk, megpirítjuk, jöhet a répa, zellerszár, fehérrépa, és a többi zöldség is, majd a kolbász. A végén a babot is hozzáadjuk. Fűszerezzük.
  3. Felöntjük vízzel, és a zöld leveleket is hozzáadjuk. Majd kb. 3 órán át főzzük, hogy a vörös bab puhára följön. Utánízesítjük, ha szükséges.
  4. Én friss petrezselyemzölddel tálalom. Nagyon finom! Majdnem főzelék! Jó sűrű levest készítek, így egytálételként fogyasztjuk. Tejfelt is adhatunk hozzá.