Ez a pogácsa nem egy kalóriaszegény harapnivaló, ám előnye, hogy másnapra sem szárad ki. Húsvétra ajánlom vendégváráshoz és a locsolók fogadásához. De természetesen bármikor elkészíthetjük. A tészta receptje egyszerű, a pogácsa pedig igen kellemes illatot áraszt sütés közben.


Hozzávalók

Elegendő: 50 darab




Elkészítés

  1. A pogácsa hozzávalóit összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután vékonyra nyújtjuk, a felét megkenjük tojással, a tészta másik felét ráhajtjuk, majd 90 fokkal elforgatjuk. Újra kinyújtjuk, a felét ismét megkenjük tojással, majd a tészta másik felét ráhatjuk, ahogy az előbb is. 90 fokkal újra elforgatjuk, majd kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
  3. Kb. 10 percig pihentetjük, majd a tetejét megkenjük tojással, és szórunk rá sajtot. Kb. 30 percig sütjük 190 fokon, amíg szép aranybarna lesz a teteje.