Töltött paprika-  paradicsomos sült kápiaszósszal és újburgonyával. A hagyományos töltött paprika újragondolt, modern változata.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A kápia paprikákat előkészítjük a sütéshez: félbe vágjuk, sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Mehet is a sütőbe félórára, amíg kissé feketére sül a héja (grill funkción). Ha megsült félrerakjuk, majd a mártáshoz fogjuk használni. Mindenképp takarjuk le, hogy a héját könnyebb legyen lehúzni, mielőtt a paradicsommártáshoz adnánk.
  2. A paradicsommártáshoz a paradicsomokat fél percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk. A kis fej hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a héjjuktól megtisztított paradicsomokat és a megsült, felszeletelt kápia paprikákat is. Hagyjuk lassu lángol főni. Közben hozzáadjuk a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk.
  3. Mindeközben kevés olívaolajon megpirítom a megtöltött fehér paprikákat, ezzel kissé megfonnyasztjuk és megsütjük a paprikákat, jót tesz nekik.
  4. A paradicsomszószhoz kevés vizet adunk. Mehetnek bele az átpirított töltött parikák is, amiket 50-60 percig főzünk, hogy megfőjenek a mártásban. Mindeközben az újburgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük.