Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, majd ha megmostuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
  2. . A tölteléket elkészítjük, amíg a csirke áll a fűszerekben. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a szintén apróra vágott gombát is hozzáadjuk, és azt is átpirítjuk (kb. 5 perc). Ezután a töltelékhez valókat összeállítjuk: a hagymát és a gombát kihűtjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A csirkemájat apróra vágva tesszük hozzá.
  3. A csirke mellénél a bőrt meglazítjuk és oda is teszünk a töltelékből, valamint a csirke üregét is betöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formázunk, és a csirke mellé tesszük, hogy ezeket is megsüthessük a zöldségekkel együtt, melyeket nagyobb darabok együtt sütünk meg a csirkével.
  4. A hús kb. 2 óra alatt sül ropogósra: fólia alatt sütöttem 1,5 órán át, majd utána grill fokozaton még fél órát hagytam a sütőben.