Egy fantasztikus pite, amiben a szilva olyan krémes lesz, mintha lekvár lenne.


Hozzávalók

Elegendő: 1 24 x 36 cm-es tepsihez




Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk. Mielőtt a tésztára tesszük, fahéjas mandulalisztben átforgatjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk a habhoz, és mindig tovább verjük. Így kemény habot kapunk. Ezt kanalanként a tojássárgás keverékhez adagoljuk, és szép lassan belekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
  4. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és a kimagozott szilvát (amit én fahéjas mandulalisztben előtte átforgattam), rászórjuk a tetejére.
  5. A szilvával megrakott tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütőt visszavesszük 190 fokra, és 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (nyírfa) tálalás előtt meghintjük.