A legfinomabb székelykáposztát édesanyám készíti, ezért is hasonlít az övéhez az enyémnek az ízvilága. Ez az étel kiváló ebéd lehet a két ünnep között, hiszen elkészítése sem tart túl sokáig, és kicsit olyan ez, mint a kocsonya, napokig ehetjük, és sokáig eláll. Ráadásul a savanyú káposzta kiváló immunerősítő, éppen ezért én csak egyszer mosom át főzés előtt, hogy a sok-sok vitamin benne maradjon.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A húsokból pörköltet készítünk. A szűzpecsenye hamar megfő, kb. 30 perc elég neki.
  2. A kolbászt akkor tesszük bele, amikor már majdnem készen van a pörkölt, ekkor dobjuk rá a babérlevelet is. Majd jöhet a kimosott savanyú káposzta. Mindezt felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és készre főzzük.
  3. Nem kell túl sokáig, hogy megmaradjon a káposzta íze, és, hogy ne főjön ki a vitamin. Utánsózzuk és borsozzuk, ha szükséges. Tálaláskor tejfellel körítjük.