Szamócalekvár - egészséges agar agar-ral (növényi sűrítő, zselatin) és nyírfacukorral


Hozzávalók




Elkészítés

  1. A szamócákat lecsumázzuk, többször átmossuk és egy nagy lábosba tesszük. Én mindegyiket félbe vágtam, de nem szükséges, egészben is dolgozhatunk velük, ha kicsit darabosabb dzsemet és nem lekvárt szeretnénk főzni.
  2. Elkezdjük melegíteni a gyümölcsöt. Ha felforrt, hozzáadjuk a cukrot és az agar agar-t. Összefőzzük pár perc alatt. Botmixerrel pürésíthetjük. Kiadagoljuk egy szűrő segítségével.
  3. Szárazdunsztba tesszük: letakarjuk a már lezárt lekvárosüvegeket egy takaróval és hagyjuk, hogy a meleg helyen lassan kihűljenek).
  4. Készen is van a mennyei szamóca ízű, maximális gyümölcstartalmú lekvárunk. Palacsintához, süteményekhez kiváló.