Na, ez lesz az az étel, amivel robbanthatunk egyet az ünnepi asztalnál szenteste, mert az ízétől el fognak ájulni családtagok. Ráadásul az elkészítése sem tart sokáig. Továbbá nagyon könnyű, mondhatni diétás fogás, és hát ez sem hátrány az ünnepi lakmározás közepette.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A halat szobahőmérsékleten besózzuk és borsozzuk. Egy gerezd fokhagymát felszeletelünk, és azt is ráhelyezzük. Forró serpenyőben kevés olíván 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, majd a vége felé vajat dobunk hozzá.
  2. Közben a fokhagymát (2-3 db-ot) kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a koktélparadicsomokat hozzádobjuk, és kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, végül jöhet hozzá a friss spenót. Ezt az egészet összekeverjük, és még utánsózzuk, ha szükséges.