A hal szenteste tradicionális étel Magyarországon. Általában halászlét vagy rántott halat készítenek a háziasszonyok. Most egy könnyű és egészséges halételt ajánlok az ünnepekre. Ez a sült halibut friss cukkínivel és fűszeres burgonyachipsszel.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megpucoljuk és vékony karikákra felvágjuk. Meglocsoljuk kevés olívával, sózzuk és borsozzuk, valamint megszórjuk a friss rozmaringszárral. Ezután egymásra pakolunk pár karikát, és muffin formába helyezzük a burgonyát, majd kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül, a cukkínit burgonyahámozóval felcsíkozzuk, és olívás citromlében megforgatjuk mindet, majd borsozzuk. Kevés sót rakunk rá. Végül csíkonként feltekerjük a cukkínit, és tálalásig hűtőben tartjuk.
  3. A szobahőmérsékletű halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben mindkét oldalát 1-2 percig megsütjük kevés olívaolajon.