Ingredients

  • 2 kacsacomb
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 1/2 fej kisebb vöröskáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 alma
  • 1 tk cukor
  • őrölt kömény
  • só, bors
  • 4 közepes burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • szerecsendió, só, bors
  • For: 2 személyre
  • Preparation: 1 h 15 min
  • Cooking: 2 h 30 min
  • Ready in: 3 h 45 min

Instructions

  1. A kacsacombot megmossuk, szárazra töröljük és befűszerezzük. Kevés ghee-n vagy kacsazsíron, 170 fokon betesszük a sütőbe fóliával letakarva kb. 1,5 órára, majd fólia nélkül még egy óráig sütjük azért, hogy omlós kacsacombokat kapjunk.
  2. Amíg a kacsacomb sül elkészítjük az almás káposztát. A fél fej káposzta torzsát eltávolítjuk, felszeleteljük, majd csíkozzuk. Az almákat vékony gerezdekre vágjuk úgy, hogy látványos maradjon. A hagymát apróra vágjuk és kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk és köménnyel megszórjuk ízlés szerint. Kevés cukrot is szórunk rá. Lefedjük és pároljuk. Kb. félóra elteltével az almákat is hozzáadjuk és készre pároljuk fedő alatt.kacsacomb párolt káposzta
  3. a krumplit a tejjel, a vajjal, némi sóval összetörjük, simára keverjük. A szerecsendió elég intenzív, vigyázzunk az adagolásánál.