- course: Főétel
Ingredients
- 2 kacsacomb
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- 1/2 fej kisebb vöröskáposzta
- 1 fej hagyma
- 1 ek kacsazsír
- 2 alma
- 1 tk cukor
- őrölt kömény
- só, bors
- 4 közepes burgonya
- 1 dl tej
- 2 dkg vaj
- szerecsendió, só, bors
- For: 2 személyre
- Preparation: 1 h 15 min
- Cooking: 2 h 30 min
- Ready in: 3 h 45 min
Instructions
- A kacsacombot megmossuk, szárazra töröljük és befűszerezzük. Kevés ghee-n vagy kacsazsíron, 170 fokon betesszük a sütőbe fóliával letakarva kb. 1,5 órára, majd fólia nélkül még egy óráig sütjük azért, hogy omlós kacsacombokat kapjunk.
- Amíg a kacsacomb sül elkészítjük az almás káposztát. A fél fej káposzta torzsát eltávolítjuk, felszeleteljük, majd csíkozzuk. Az almákat vékony gerezdekre vágjuk úgy, hogy látványos maradjon. A hagymát apróra vágjuk és kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk és köménnyel megszórjuk ízlés szerint. Kevés cukrot is szórunk rá. Lefedjük és pároljuk. Kb. félóra elteltével az almákat is hozzáadjuk és készre pároljuk fedő alatt.
- a krumplit a tejjel, a vajjal, némi sóval összetörjük, simára keverjük. A szerecsendió elég intenzív, vigyázzunk az adagolásánál.
Hozzászólások