Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre




Elkészítés

  1. A kacsacombot megmossuk, szárazra töröljük és befűszerezzük. Kevés ghee-n vagy kacsazsíron, 170 fokon betesszük a sütőbe fóliával letakarva kb. 1,5 órára, majd fólia nélkül még egy óráig sütjük azért, hogy omlós kacsacombokat kapjunk.
  2. Amíg a kacsacomb sül elkészítjük az almás káposztát. A fél fej káposzta torzsát eltávolítjuk, felszeleteljük, majd csíkozzuk. Az almákat vékony gerezdekre vágjuk úgy, hogy látványos maradjon. A hagymát apróra vágjuk és kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk és köménnyel megszórjuk ízlés szerint. Kevés cukrot is szórunk rá. Lefedjük és pároljuk. Kb. félóra elteltével az almákat is hozzáadjuk és készre pároljuk fedő alatt.
  3. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük tetszés szerint, mivel pürét készítünk belőle. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük sós vízben. Elkészítjük a pürét: a krumplit a tejjel, a vajjal, némi sóval összetörjük, simára keverjük. A szerecsendió elég intenzív, vigyázzunk az adagolásánál.