Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre




Elkészítés

  1. A spárgákat megpucolom, a száras részüket eltávolítom és alaposan megmosom.
  2. A fejeket levágom és félreteszem, a többi részt apróra vágom.
  3. A hagymát megtisztítom és felaprítom, a burgonyát megtisztítom és apróra vágok. Kevés ghee-n megpirítom a hagymát, majd a felaprított spárgákat és a burgonyát. Nagyjából 5 percig pirítom, majd felöntöm alaplével (vagy vízzel). Sózom, borsozom. Kevés szerecsendióval és chillivel ízesítem.
  4. A spárgafejeket kevés ghee-n megpirítom, sózom, borsozom - ezt kínálom a spárgaleves betétjeként.
  5. A leves kb. 30 perc alatt fő készre, botmixerrel krémesítem és kevés tejszínnel (vagy kókusztejszínnel) selymesítem.

Recept megjegyzések

Könnyű tavaszi tisztító leves! Jó étvágyat hozzá!