Szuvlaki (souvlaki) bárányból, görög salátával


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A bárányhúst 5 cm-es kockákra felvágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, majd meglocsoljuk olajjal és vörösborral, a citrom reszelt héját rászórjuk és annak levét is rálocsoljuk. Hozzáadjuk az összeaprított oregánót és az átpréselt fokhagymát, majd borsozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sót még nem adtunk hozzá.
  2. A nyársakat (kb. 8 db) használat előtt 30 percre beáztatjuk, majd felhúzzuk rájuk a húsokat, és a forró grillen mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Ha elkészültek a nyársak, megsózhatjuk.
  3. Tálaláskor adunk mellé egy kanál görög joghurtot, görög salátát és pitakenyeret.

Recept megjegyzések

Nyári görög ábrándozás!