Ez egy tartalmas, idény szerinti zöldségekkel teli leves. Az ételt legutóbb a FEM3 Café-ban főztem meg, és annyira ízlett a stábnak, hogy mire lefotóztam volna az ételt, elfogyott:)


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A leveshez a szalonnát kiolvasztom, hozzáadom az apróra kockázott kolbászt is, és kissé megpirítom, hozzáadom a hagymát, majd azt is megpárolom, végül a fokhagymát is rádobom. Hozzáadom a babérlevelet. Ha csípősen szeretjük, adjunk hozzá egy kis chilit is.
  2. Utána az egyszer átmosott káposztát is hozzáadom, és kicsit megpárolom. Fűszerezem sóval és borssal.
  3. Ráöntöm az alaplevet, és ha szükséges, még vizet. Főzzük kb. 35 percig, ráöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd a felcsíkozott kellevelet is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.
  4. Ez idő alatt a kolbászchipszeket kisütjük serpenyőben, és a leves tálalásánál ezt halmozunk a leves közepére, kevés kolbász olajjal is meglocsolhatjuk, ha szeretnénk.