Rozé kacsamell parmezános sült zöldségekkel és körtekompóttal


Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre




Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Tepsibe helyezzük a zöldségeket kevés ghee-n, majd megszórjuk a parmezán és a morzsa keverékével. Mehet a sütőbe 200 fokra 30 percre, az utolsó 5 percben grillfokozatra kapcsolva.
  2. A körtét megtisztítjuk, és felszeleteljük. Kevés vízben odatesszük főni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. Ha felforrt, lassú tűzön kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  3. A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húst körbevágjuk formára, az aljáról a csüngő részt levágjuk. Ezeket lefagyasztom, levesbe jól jönnek majd később. A melleket befűszerezzük, és forró serpenyőbe helyezzük, bőrrel lefelé. Közepesen magas lángon hagyjuk a zsírt kisülni a bőréből. Ha már túl sok zsír kisült, akkor öntsük le róla, hogy a serpenyőben ne álljon a zsír, és pirulni tudjon a bőr.
  4. A bőrös oldalán kb. 5 percig süssük, majd fordítsuk meg, adjuk hozzá a pucolatlan fokhagymagerezdeket és a rozmaringot is. Megint süssük 5 percig. Majd mehet a serpenyő a 200 fokos sütőbe a zöldségekhez, az 5 perces grill fokozatra kapcsoláskor.