Egy kicsit megreformáltam a sokak által ismert répatortareceptet. Ezt a süteményt még biztos, hogy jó párszor meg fogom sütni, mert nagyon finom lett, és másnap, sőt harmadnap is kiváló volt még, akár még reggelire is.


Hozzávalók




Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal kikeverjük. A diót összetörjük vagy ledaráljuk. A répát megtisztítjuk, és lereszeljük nagyobb lyukú sajtreszelőn. Először a diót és a sárgarépát, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a vaníliát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a csokit is a tésztához adjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába önjük, és légkeveréses fokozaton 60 perc alatt 160 °C -on , hagyományos sütőben pedig 90 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül a répatorta, addig elkészítjük a krémet. A hozzávalókat habosra keverjük. Ha kihűlt a torta, akkor kettévágjuk, és a közepét megkenjük krémmel. Ha nem szeretnénk kettévágni, akkor a sajtkrémmel be is vonhatjuk a tetejét.
  3. Én ezúttal marcipánnal dekoráltam a tetejét, nagyon finom lett.