Néha jól esik visszacsempészni a nyarat a konyhába. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány gyümölcsöt nyáron frissen szedve lefagyasztunk. Én most a saját biomeggyünket találtam meg a fagyasztóban. Glutén- és cukormentes sütit sütöttem belőle. A meggy mellé tettem egy kevés szárított piros áfonyát is. Reggelire, délutáni kávé mellé kiváló édesség.


Hozzávalók

Elegendő: 1 kisebb tepsihez




Elkészítés

  1. A vajat, a tojásokat és a cukrot kézi mixerrel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a citromhéjat, valamint a vaníliaport, és ezekkel is kikeverjük. Jöhet bele a lisztkeverék, a sütőpor és a tej is. Még további 2 percig a kézi mixerrel jól elkeverjük.
  2. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük a masszát, és a fagyasztóból kivett meggyet (amit kicsit megliszteztem, hogy ne süllyedjenek a sütemény aljára) egyenletesen rászórjuk a tésztára. Az aszalt gyümölcsöt is közészórjuk. A süteményt 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).