A rebarbarának kizárólag a szára ehető! A levele pedig mérgező. Szerencsére a piacokon csak a szárát árulják, ám, aki otthon, a kertben termeszti a növényt, az figyeljen oda! A rebarbara savanykás íze nagyon jól illik az édes eperhez, ezért kombináltam őket. Aztán ki kellett találnom, hogyan kínáljam ez a finom kompótot. Végül a kókusztejberizzsel ízletes pohárdesszertet készítettem.


Hozzávalók

Elegendő: 3 dl




Elkészítés

  1. A rebarbara szárát apró kockára vágjuk. A cukros vizet a fűszerekkel felforraljuk és visszaredukáljuk felére, vagyis sziruposítjuk (kb. 5 perc alatt), majd beledobjuk a rebarbarát, amit 2 percig forralunk.
  2. Ezután hozzáadjuk az epret, és kész is a kompót. A tejberizs tetejére halmozunk belőle, majd mentával és friss eperrel dekoráljuk.