A quinoa egy Peruban és Bolíviában termő növény, a cékla családjába tartozik. Nem gabona. Gluténmentes és alacsony kalóriatartalmú, így fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. A quinoa kiváló fehérjeforrás. Tartalmazza az összes aminosavat amit a szervezet nem tud előállítani.


Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre




Elkészítés

  1. A quinoat egy éjszakára vízbe beáztatom, hogy jól kiázzanak a magok, így könnyebben emészthető. Áztatás után többször jól átmosom, majd dupla mennyiségű vízben megfőzöm (kb. 20 perc alatt). Én a főzéshez alaplevet használtam, és tettem a főzőlébe egy babérlevelet is.
  2. Miközben fő a quinoa a zöldségeket előkészítem a grillezéshez. A sütőt grill fokozatra állítom és a ghee-vel (vagy olíva olajjal) megkent zöldségeket megsütöm 20-25 perc alatt.
  3. A fenyőmagot megpirítom. A petrezselymet és a mentát összeaprítom. Ha a zöldségek megsültek, azokat is felkockázom. A quinoát leszűröm és villával jól átkeverem, majd hozzáadom a sült zöldségeket, magokat és a zöldfűszert. Meglocsolom extra szűz olívaolajjal és egy lime levével. Készen is van a salátánk.

Recept megjegyzések

Tipp: Grillezett húsokhoz kiváló; ha először próbáljuk, keverhetjük fele-fele arányban rizzsel is.