Szeretek itthon pizzát sütni, mert jó illata van, ami igazi olasz hangulatot varázsol a konyhába. De arra is kiváló, hogy eltüntessük a maradékokat a hűtőből, hiszen a kreativitásunkra van bízva, mit rakunk a pizzára. Nekem volt itthon marhahús (kb. 15 dkg), amiből készítettem egy sűrű, ízletes bolognai ragut, a pizza egy részére ebből tettem. A másik felére sonkát pakoltam. Jutott még rá gomba, kukorica és jó sok sajt is.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. Hasonlóan készítjük a pizzatésztáját, mint a kelt tésztát. A langyosra melegített tejbe morzsoljuk az élesztőt és egy kis kanál cukrot, majd hagyjuk, hogy egy kicsit felfusson (kb. 15 perc).
  2. A lisztbe vájt mélyedésbe helyezzük a felfuttatott élesztős tejet, a kimért vizet, az olajat, még egy kis kanál cukrot, sót, és az egészet összegyúrjuk (én konyhai robotgéppel dolgoztam).
  3. A tészta akkor jó, ha a tál falától elválik, és nem tapad. Lefedjük egy konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük, vagy 50 fokos sütőbe helyezzük úgy, hogy az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk. Kb. fél óra alatt megkel.
  4. A tepsi méretére nyújtjuk, és jól megpakoljuk mindféle finomsággal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

Recept megjegyzések

Jó tanács: a pizzatésztát először mindig paradicsomszósszal kenjük meg, majd megszórjuk sajttal, és csak utána pakoljuk rá a többi feltétet. Én még a végén is megszórtam sajttal, ami lefedte a bolognai ragut, így az szaftos marad a sajtrétegek között.