Kacsamáj almakompóttal és zöld kuszkusszal - tartalmas és egészséges étel. A kacsamáj sok vasat tartalmaz, a zöldségek pedig sok-sok klorofilt.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. Az almakompótót a hozzávalókkal kb. 5 percig főzzük. Ha elkészült, félre tesszük.
  2. A zöld kuszkuszhoz a hozzávalókat felaprítjuk. A kuszkuszt dupla mennyiségű meleg vízbe tesszük és lefedjük. Ha felszívta a vizet, készen is van. A zöld felaprított hozzávalók közül csak a cukkinit pirítjuk meg a fokhagymával, a többit csak frissen használjuk fel a kuszkuszhoz a zöldfűszerekkel együtt. Mindezt összekeverjük, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd meglocsoljuk lime-mal és olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk (én chilit is teszek rá).
  3. A megtisztított, vagyis a lehártyázott, megmosott és papírtörlővel áttörölt májat kacsazsíron (vagy libazsíron) kisütjük úgy, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. Ne süssük túl!