Linzer és meggyes töltelék - e kettő sokféleképpen kombinálható, legtöbbször mégis pitét készítünk belőle. Úgy döntöttem, újragondolom mindezt, és rusztikus kosárkákat készítek meggyespite-töltelékkel. Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot vagy fagyit. Nagyon finom.


Hozzávalók

Elegendő: 12 db




Elkészítés

  1. A hideg vajat a liszttel és a sóval jól összegyúrjuk. Nem kell teljesen kidolgozni, ha az állaga morzsás, az már jó.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a hideg vizet, majd gyúrjuk át – gyorsan cselekedjünk, mert nem szabad, hogy a kezünktől a vaj megolvadjon, ezért nem kell teljesen kidolgozni a tésztát (ha van robotgépünk, azzal dolgozzuk ki a tésztát).
  3. Csomagoljuk folpackba a tésztát, és legalább egy órára tegyük hűtőbe.
  4. A meggyet kimagozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és a fűszereket. Pár perc alatt kiforraljuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A tésztából vékony lapot nyújtunk, majd felszeleteljük a kívánt méretre és muffinformába tesszük. Lehet kissé rusztikus, mint az enyém a fotókon. A kosarakat a kihűlt meggyes töltelékkel kis kanál segítségével megtöltjük, és mehet is a sütőbe. 190 fokon 35-40 percig sütjük.