Ez egy egyszerűen összeállítható thai saláta, mely nemcsak a látványával és az illatával kápráztat el minket, de az egészségünknek is jót teszünk vele, ha elfogyasztjuk, akár hússal vagy anélkül. Grillhúsok mellé kitűnő nyári köret, de apóra csíkozott csirkemell-falatkákkal is laktató főételt készíthetünk belőle gyorsan. Fontos, hogy érett mangót vegyünk, a többi zöldség szezonális. Én mindig arra törekszem, hogy bio zöldségeket használjak.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A mangót, a sárgarépát és a paprikát julienre vágjuk úgy, hogy viszonylag egyformák és vékonyak legyenek, a hagymát pedig félbe vágjuk, majd szintén vékonyra szeleteljük.
  2. Keverjük össze az öntet hozzávalóit is, majd öntsük rá a salátára.
  3. A friss zöldfűszereket, a mentát és a bazsalikomot is vágjuk apróra, ezt is tegyük a salátára. Jól keverjük össze, 5-10 percet hagyjuk összeérni, utána fogyaszthatjuk.