Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A mangópürét felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a kevés cukorral elkevert pektint, majd felforraljuk. A lapzselatint jeges vízbe ásztatjuk.
  2. A tejszínt felmelegítjük 60 fokra, a kicsavart lapzselatint feloldjuk benne, majd habosra verjük.
  3. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd ha kissé kihűlt, a tejszínhez keverjük.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tejszínhez adjuk. Ezt a keveréket a gyümölcspürével egy állagúvá keverjük. Egy folpack fóliával kibélelt gyümölcskenyér-sütőformába öntjük a mousse-t, és a fagyasztóba tesszük.
  5. Aprítógépben elkészítjük a „tésztaalapot”, ami a magok és az aszalványok keverékéből áll. Mindezt jó apróra törjük, és két folpack között akkorára nyújtjuk, hogy a gyümölcskenyér-formába tudjuk helyezni, és a krémet is betakarja.
  6. Néhány órára visszatesszük a fagyasztóba, amíg a mousse olyan lesz, mint a parfé. Friss mangót kockázunk fel díszítéshez.

Recept megjegyzések

Tipp: Ha nem kapunk natúr mangópürét, akkor mangóból mi magunk is elkészíthetjük. A mangót felfőzzük, amíg puha lesz, majd merülő mixerrel pürésítjük.