A tökéletes csoki ganázs és a málna találkozása a piskótával - sosem fogod elfelejteni. És sokszor el fogod készíteni.


Hozzávalók

Elegendő: 1 torta




Elkészítés

    a piskóta elkészítése
    1. tojás sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd evőkanalanként a sárgájához adagoljuk.
    2. keverjük össze. A sütőporos-kakaós lisztet is evőkanalanként adjuk a tésztához, amit 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütük úgy, hogy közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Ha készen van, félre tesszük, hagyjuk kihűlni.
    a csoki ganázs elkészítése
    1. A ganázshoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel.
    2. Ha meleg, mehet bele a kockákra összetört csoki. Jól elkeverjük, majd a tűzről levesszük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
    3. Ha kicsit sűrűbb krémet szeretnénk, akkor használjunk kevesebb tejszínt, bár ezzel az aránnyal is elég sűrű lesz, csak fogyasztás előtt meg kell várni míg a krém teljesen kihűl
    a málnakrém elkészítése
    1. a málnát felforraljuk a hozzávalókkal, majd kb. 5 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük.
    2. . A még forró léhez 2 db beáztatott és kicsavart zselatinlapot keverünk. A kókusztejszínt felverjük és hozzá keverjük a málnakrémet. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.
    összeállítás
    1. Ha mindennel elkészültünk és minden kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük csoki ganázzsal, majd megszórjuk friss málnával. Ráborítjuk a piskóta másik felét, amit bevonunk a kókuszos málnakrémmel, majd friss málnával kidíszítjük.