
Hozzávalók
Elegendő: 6 személyre
- 4 db tojásfehérje
- 1 cs nyírfacukor vagy nádcukor, én mauriciuszi nádcukrot használtam
- 1 tk vaníliapor
- 1/4 tk só
- 3 cs kókuszreszelék
- 2 tábla csoki olvasztva
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a vaníliával, majd a cukorral tovább verjük (kb. 2x3 perc). Ezután óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket is.
- A masszából félkanálnyit teszünk a sütőpapírra, majd 165 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Várjuk meg, amíg kihűl a sütemény!
- Addig gőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd a macaron lapos oldalát mártsuk bele, és hagyjuk megdermedni. Ezután tegyük hűtőbe! Kb. egy óra múlva már fogyasztható is. Pár napig el is tárolhatjuk.
Hozzászólások