Íme egy reform bögrés diós sütemény, melyet nagyon egyszerű elkészíteni. Ráadásul télen különösen jó diós süteményeket készíteni, mert az olajos magvakhoz hasonlóan a dió tápanyagtartalma versenybe száll akár egy főétellel is. Mindemellett a dió jó hatással van a vérnyomásra és a keringésre is, valamint tele van jótékony ásványi anyagokkal. Magas az E-vitamin tartalma pedig jót tesz a bőrnek is. Használjuk tehát bátran a diót sütéshez, vagy fogyasszuk nyersen sajttal és almával, hiszen kiváló téli csemege.


Hozzávalók

Elegendő: 1 kisebb tepsihez




Elkészítés

  1. A diót szeretem kicsit átpirítani, épp csak addig, amíg illatozni kezd, hogy az aromák jól kijöjjenek a sütiben. Durvára darálom a sütihez.
  2. A tészta hozzávalóit robotgéppel vagy kézi mixerrel kikeverjük.
  3. Kisebb – vajazott, lisztezett – tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig).
  4. Ha kihűlt, a csokit a vajjal összeolvasztjuk gőz felett, majd bevonjuk vele a sütit. Megvárjuk, amíg a csokimáz megdermed, és utána kockákra szeleteljük.