Ezt a mártogatóst is Amerikában kóstoltam először. A kéksajtért nem vagyok oda, ezt a mártogatóst mégis szeretem, mert a natúr krémsajt szépen meglágyítja a kéksajt kesernyés intenzitását. Amerikában kísérőként kínálják csípősen elkészített csirkeszárnyhoz, sült burgonyához vagy steak burgonyához. De előételként zellerszárhoz és sárgarépához is gyakorta kínálják. Én is most ez ajánlom.


Hozzávalók




Elkészítés

  1. Verjük kb. 2 perc alatt kézi mixerrel közepes fokozaton krémessé a krémsajtot.
  2. Majd kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra a mixert, adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük addig, amíg jól összeáll. Adjuk hozzá a kéksajtot is, keverjük, amíg a nagyobb darabok szépen elkeverednek.
  3. Ezután kézi kanállal keverjük bele a snidlinget és a frissen őrölt borsot is. Hűtsük be legalább fél órára. Hűtőben akár egy hétig is eltartható.