Ingredients
- 2 liter ibolya nem lenyomkodva
- 2 liter víz
- 1,2 kg nyírfacukor
- 2 citrom leve
- pektin természetes zselésítő, az előírtak szerint
- Preparation: 10 min
- Cooking: 15 min
- Ready in: 4 h 25 min
Instructions
- Az ibolyavirágokat az előre felforralt vízzel (2 liter) leöntjük úgy, hogy ellepje a víz a virágokat. Gizi receptje szerint is minimum 2 órát állni hagyjuk, de nekem volt időm várni, így legalább 4 órán át hagytam ázni a virágokat.
- Ezután gyógyszertárban vásárolt gézen leszűrjük, és egy kékeszöld színű lét kapunk. Majd Gizi receptje szerint, hozzáadtuk a frissen facsart citromlevet, így lett a lé színe gyönyörű ibolyalila.
- A citrommal ízesített ibolyalét összekeverjük a cukorral (nyírfát használtam, ami egészségesebb), majd összeforraljuk, és hozzáadjuk a kevés cukorral elkevert pektint, és még kb. 5-7 percig főzzük.
- Steril befőttes üvegekbe (kicsikbe, ha van) töltjük, a lezárt üveget pár percre fejre fordítjuk, majd másnap reggelig szárazdunszt alatt, vagyis takaróval letakarva tartjuk.
Hozzászólások