Apa készített ilyet sokszor, amikor gyerekek voltunk, tőle lestem el ezt a receptet. Csak egy egészen kicsit változtattam rajta. Ő sertéshúst használt mindig, én marhával dolgozom, és gombával dúsítom a lecsós alapon elkészített húst. Tehát egy picit több a zöldség és egészségesebb az étel.


Hozzávalók

Elegendő: 3 személyre




Elkészítés

  1. A pörköltet lecsósan elkészítjük. A hagymát megpirítjuk, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Kb. 5 percig sütjük. Mehet bele a marhahús is, amit 5 percig pirítunk, majd a gombát is hozzáadjuk. Még ezzel is 5 percig pirítjuk. Fűszereket csak most adok hozzá. Végül felöntjük kevés vízzel, és sűrű pörköltet főzünk belőle. A végén tejfölt adunk hozzá, és még egyszer felforraljuk.
  2. Közben a makarónit az előírtnál 1-2 perccel kevesebb ideig főzzük, mert a sütőben is „fő” még.
  3. A pörkölt szaftjából leszedünk pár kanállal, ezt majd a tejföllel kikeverjük. A többi pörköltet a makarónival összekeverjük, és egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a pörköltszaftos tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe helyezzük kb. 20 percre, amíg a tészta széle elkezd pirulni, és a sajt aranybarnán ráolvad a tésztára.
  4. Tálalásnál még tejfölt kínálhatunk hozzá. Bármilyen télire eltett savanyúság illik hozzá.