A cukkini kellemes, kalóriaszegény nyári zöldség. A cukkininek magas a káliumtartalma. Jó antioxidáns-forrás és C-vitamintartalma is jelentős.

Videórecept:



Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és beleteszünk 2 evőkanál olívaolajat, amit 1 percig melegítünk. Mehetnek bele a garnélák, kb. 3 perc alatt megsülnek rózsaszínre, félidőben dobjuk hozzá a fokhagymákat is. Együtt süssük tovább. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át és kiszedés után tegyük félre őket.
  2. Emeljük a hőt és adjuk hozzá a citromlevet és a fehérbor, hagyjuk, hogy ez a savas közeg feloldja a letapadt értékes pörzsanyagot. Forraljuk 2 percig! Ezután adjuk hozzá a cukkinispagettit, forgassuk át, és pároljuk 2 percig a szószban. Tegyük vissza a garnélákat és forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel díszítsük tálalásnál.