Mifelénk a feketekagyló ritka, mint a fehér holló. Éppen ezért nálunk sem kerül minden nap az asztalra. Ám, ha úgymond szembe jön velünk, és friss, akkor egy romantikus fehérboros vacsora kerekedik ki belőle. Így volt ez nemrég is, a kagylót saját receptem alapján készítettük el a férjemmel. Húsz perc alatt varázslatos mediterrán vacsorát főztünk, amit bátran ajánlok akár a közelgő Valentin-napra is. Úgy tartják, a kagyló afrodiziákum… (Az étel bagett nélkül gluténmentes)


Hozzávalók

Elegendő: 2 személyre
Elkészítés

  1. A kagylót nagyon alaposan folyó víz alatt megmossuk, a tisztításhoz körömkefét szoktam használni. Azokat a kagylókat, melyek már főzés előtt kinyílnak, kidobjuk, csak a többit használjuk fel.
  2. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a répát és a zellert, majd a fokhagymát is. Felöntjük fehérborral, majd felforraljuk és felöntjük tejszínnel. Jöhet bele a kagyló, amit 2-3 perc alatt készre főzünk, amíg ki nem nyílnak. Jó nagy lábosba kezdjük el a főzést, mert a kagylók, ahogy nyílnak, egyre nagyobb helyet foglalnak el. Végül rádobjuk a friss, apróra összevágott petrezselymet és már tálalunk is.
  3. Nagy tálban szervírozzuk! Tegyünk az asztalra egy másik tálat is, amibe a kagyló héját bele lehet majd tenni. A kagyló héját a szósz „kikanalazására” is használhatjuk, a friss bagettel pedig „tunkolni” lehet.