Ez a mousse a fehércsoki miatt könnyű és édes, amit az áfonya savanyúságával ellensúlyoz. A torta elkészítése nem nehéz, kezdőknek is ajánlom.


Hozzávalók

Elegendő: 1 normál tortaformához




Elkészítés

  1. A piskótát elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd evőkanalanként a sárgájához adagoljuk. Lassan keverjük össze. A sütőporos-szódabikarbónás lisztet is evőkanalanként adjuk a tésztához, amit 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütünk úgy, hogy közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Ha készen van, félre tesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a mousse-t és az áfonyaszószt.
  3. A fehércsoki mousse-hoz a habtejszínt a cukorral és a sóval habosra verjük, a mascarponét kanalanként adjuk a habhoz az olvasztott fehércsokival felváltva, majd az egészet habosra keverjük. A felolvasztott, kicsavart lapzselatint hozzáadjuk a mousse-hoz, és elkeverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  4. Az áfonyaszószhoz az áfonyát felforraljuk a hozzávalókkal, majd kb. 5 percig főzzük. Ha kész, félretesszük. Nem szűrjük le, mert szeretnénk a gyümölcsöt a szószban is élvezni. A még forró léhez hozzákeverünk 2 db beáztatott és kicsavart zselatinlapot. Ezt a szószt majd a torta két rétege közé, a csoki mousse-ra csöpögtetjük.
  5. Ha mindennel elkészültünk, és minden kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük a fehércsoki mousse felével, majd rácsöpögtetjük az áfonyaszószt, így majd ha szeleteljük, lesz közte olyan rész, ami fehércsokis-áfonyás. Ráborítjuk a piskóta másik felét, amit bevonunk a maradék mousse-szal. Friss áfonyával díszítjük. Én cukorfigurákat is tettem rá, de csak díszítésnek, nem fogasztásra.