- course: Desszert
Ingredients
- 2 kg eper megtisztítva, egészben, vagy darabolva
- fél kg xilitol
- 12 g pektin
- For: 24 dl
- Preparation: 20 min
- Cooking: 25 min
- Ready in: 45 min
Instructions
- A megtisztított epret egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a xylitolt és a pektint is. Az utóbbit előtte keverjük ki kevés xylitollal! A hozzávalókat forraljuk fel, majd tegyük megtisztított üvegekbe! Pár percre fordítsuk fejre az üvegeket, aztán fordítsuk vissza, majd takarjuk le takaróval vagy törölközővel. Ebben a szárazdunsztban hagyjuk kihűlni a lekvárt.
- Amikor az eperlekvár elkészült, adjunk hozzá 12 db bazsalikomlevelet, és jól forraljuk össze. Üvegekbe szedjük, és fentiek szerint járunk el.
- A főzés megkezdése előtt adjunk 100 g megtisztított gyömbért az eperhez, az édesítőhöz és a pektinhez. Esetleg fél citrom levét is adhatunk hozzá.
- Főzés közben adjunk az eperhez egy egész citrom levét és 2 tk vaníliaport, ezzel együtt főzzük meg a lekvárt.
- A főzés vége felé 3-4 szál apróra vágott rebarbarát adunk az eperhez, és még kb. 2 percig főzzük. Fél citrom levét is adhatunk hozzá.
- 1kg eper és 1 kg magozott cseresznye keverékét főzzük meg lekvárnak a fentiek szerint. Ezt darabosan szeretem elkészíteni.
Hozzászólások