Ez egy igazán kiadós étel, akár vasárnapi főétel is lehet. Szeretem benne a karamellizálódott hagymát és a kívül ropogós, belül szaftos húst. Na és a szélein ropogósra sült burgonyát is. Az ízek harmonikusan összesülnek a tepsiben.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, lefejtjük a bőrét, a zsíros részeket rajta hagyjuk, hogy jó szaftos legyen a hús. Természetesen a bőrt rajta is hagyhatjuk, ám így tovább kell sütni. A csontjaitól is megszabadított csülköt legalább két darabra szedjük, és a kizsírozott tepsibe tesszük, miután befűszereztük.
  2. A felnegyedelt hagymát és a vastag hasábokra vágott burgonyát köré rakjuk. Még zsírt teszünk közé. Picit fűszerezzük még.
  3. Először 170 fokon sütjük fólia alatt kb. 1,5 óráig. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a saját szaftjával locsolgatjuk még kb. egy órán át. A végén én még picit rágrillezek (kb. 15-20 percet). A sütőt itt már felvehetjük 190-200 fokra.
  4. A sült csülök házi savanyúsággal lesz a legfinomabb.