Csokis muffin biokörtével és nyers kakaóval.


Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kissé olajozzuk ki a muffin-sütőformát, vagy használjunk papírból készült muffinformákat. Ez utóbbit is ki szoktam kissé vajazni vagy olajozni, hogy szépen kijöjjenek a muffinok a papírból.
  2. Verjük fel a tojást, keverjük ki jól az olajjal, tegyük hozzá a vaníliát, a fahéjat, a juicet vagy a vizet. Adjuk hozzá a körtéket, a kakaóport, a maca és a camu camu porokat is. Tegyük hozzá a sütőport és a szódabikarbónát is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket. Mindezt óvatosan keverjük össze, majd tegyük a muffinformákba.
  3. Tegyünk a tetejére még körtét és csokidarabokat.
  4. Süssük kb. 15-20 percig, amíg szépen megsül a belsejük is. Használjunk egy fogpiszkálót, hogy a közepén elvégezzük a sütéspróbát.

Recept megjegyzések

Mennyei a körte és a csoki találkozása!