A cseresznye a tésztához adott vaníliától és fahéjtól nagyon kellemes ízt kap. Természetesen most sem használtam fehér lisztet, hanem mandulaliszttel dolgoztam, a cukrot pedig nyírfacukorral helyettesítettem. Azt tapasztalom, hogy amióta nem eszem cukrot, nem is vágyom már annyiszor utána, már csak nagyon ritkán sóvárgok érte. Még csokit sem tartok itthon, így ha édességet ennék, éppen jól jön ez a sütemény, és még a kalóriát sem kell számolgatni.


Hozzávalók




Elkészítés

  1. Piskótát készítünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a fűszerekkel.
  2. Majd a vajat is jól kikeverjük a tojássárgákkal.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval és egy pici citromlével kemény habbá verjük, majd a tojássárgás keverékhez adjuk, a mandulaliszttel adagolva.
  4. Végül megszórjuk a kimagozott és mandulalisztbe forgatott cseresznyével.
  5. Ha nem törjük össze nagyon a habot keverés közben, akkor a piskóta szép magasra nő sütés közben. 180 fokon kb. bő félóra alatt készre sütjük. Bármely más nyári gyümölccsel helyettesíthető a cseresznye.