Emlékeztek még a baconbe tekert csirkemellre, amit nemrégiben posztoltam, na meg a lógós részekre amiket levágtunk a húsról? Ezeket a csirkemell-maradékokat használom fel rendszeresen saláták készítéséhez. A csirke, amit használok, szabad tartású szárnyas.


Hozzávalók

Elegendő: 2




Elkészítés

  1. Egy egész citromot felkarikázok és kevés ghee-n megpirítok közepesen magas lángon, hogy a vajban kisüljön a citrom levének és a héjának aromája. Mikor szépen megsült a citrom, kiszedem és félretesszem, ezzel díszítem majd a salátát.
  2. A feldarabolt csirkemellet a forró citromos vajban megpirítom szép pirosra, adok hozzá 3 gerezd apróra vágott foghagymát is, sózom, borsozom, közben pirulnak a csirkedarabkák, majd további fél citrom levét adok hozzá. Készen is van a csirkemell a salátánkhoz (kb. 5 perc).
  3. Ezután egyforma darabokra feldarabolom a mangót és az avokádót, majd a csirkéhez adom és meglocsolom fél citrom vagy lime levével. Adok hozzá apróra szelt lilahagymát, friss petrezselymet és koriandert, és még kevés olívaolajjal is megöntöm. Sózom és borsozom ízlés szerint. Fogyasszátok egészséggel!