Hozzávalók

Elegendő: 2




Elkészítés

  1. A banánkenyérhez a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverem, utána mindezt összekeverem.
  2. Hozzáadom a masszához a diót, mazsolát és csokit is. A kenyérformát kivajazom és kissé meglisztezem. Mehet is bele a massza, ami 1 óra 5 perc alatt sül készre.
  3. Ez idő alatt elkészítem a csokiganázst. A tejszínt felmelegítem, nem kell felforralni, és a darabokra tört csokit hozzáadom.
  4. Ezután a tűzhelyről leveszem és így is összekeverem, majd hozzáadom a vajat is, amivel szép fényesre keverem. Aki édesebben szereti, adhat hozzá steviát, én nem tettem, mert szeretem az igazi keserű csoki ízét. Ezzel a csokiganázs el is készült, ezzel fogom bevonni a banánkenyeret.
  5. Végül a tejszínt is felverem a habhoz. A tejszín, amivel dolgozunk, legyen hideg! Én a tejszínt nem édesítem, mert a süti és a ganázs nekem elég édes.